Употреба

Само външно – с изключение впръскване в усната кухина при фарингит, афти и парадонтоза. Специално за прилагане при шипове, ставен ревматизъм, ишиаз, лумбаго, дископатия, плексит, артрит, болки в гърба, косартроза, гонартроза и други възпалителни процеси: Кожата върху проблемния участък се напръсква поне 10 пъти ( обилно, без да се олива ), взема се найлон, или домакинско фолио, който също се напръсква обилно. Мястото се покрива с найлона с намазаната повърхност към третираното място. Компресът стои един час, след което веднага, или след кратка пауза процедурата се повтаря поне 5 пъти на ден. Само при липса на възможност през деня, може да се продължи и през ноща. Целта е поне първия флакон да се изразходи за 7 до 10 дни в зависимост от площа на третираното място. След като се употреби първия флакон, в зависимост от получените резултати може да се продължи с горната схема, или да се разреди броя на третиранията до премахване на проблема.

при синузит – маже се носа външно и челото фронтално – т.н. „трето око“. Успоредно с това се слага тампон, напоен с брей в ноздрите и се вдишва 5-10 минути. Може да се впръсне от препарата директно в гърлото 3-4 откоса.

Внимание!

Препаратът съдържа спирт, затова предпазвайте очите от впръскване. Тъй като спирта има дезинфекционно действие, прилагането му върху отворени рани, рани от изгаряне или хемороиди може да предизвика болка и дискомфорт в началото.